Hannah Montana tårta till Alexandra

f

Jordgubbsmouss
Bilarfluff
Glasskräm färgad rosa
Dekorerad med rosa glasskräm och tårtbild

Traktortårta till Linus


Jordgubbsmousse
Ahlgrensbilar fluff
Grädde smaksatt med päronessens
Dekorerad med pärongrädde samt tårtbild vald av födelsedagsbarnet

Anneli´s Pepparkaksbiscotti

ca 50st

100g smör

2 dl strösocker

rivet skal av 1 apelsin

3 ägg

75g mörk choklad

ca 8 dl vetemjöl ( häll inte i allt på en gång, ca 7 ½ dl)

1 msk pepparkakskrydda

3 tsk bakpulver

 

UGN: 175 grader & 100 grader

 

Gör så här:

Rör smör & socker vitt & poröst. Häll i det rivna apelsinskalet. Ta i äggen ett i taget under omrörning.

 

Hacka chokladen ganska grovt. Blanda mjölet med kryddor, bakpulver & choklad. Häll det i smeten & rör till en slät deg.

 

Dela degen i fyra delar. Rulla till längder som passar plåtens längd.

Lägg två längder på varje plåt.

 

Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min på 175 grader. Ta ut längderna ur ugnen. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar. Grädda ytterligare ca 1 tim eller tills skorporna blir knapriga & genomtorra.

 

 

Ps: De är såååå mumsiga :-). Lovar att man kan inte låta bli att provsmaka.....

 


Pepparkaksmuffins med grönmögelost

ca 20 muffins

4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl matolja (neutral)
1 dl mjölk
1 ägg
2 dl socker
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald nejlika
150 g grönmögelost

Sätt ugnen på 200 grader
Blanda alla torra ingredienser (förutom grönmögelosten) i en skål
Blanda de blöta ingredienserna i en annan skål och vispa ihop dom
Häll ner de vispade blöta ingredienserna i skålen med de
torra ingredienserna och rör ihop smeten
Fördela osten i 20 små muffinsformar och slå över smeten
Grädda i ugnen ca 20 minuter

Microkola

50 g margarin
3/4 dl vetemjöl
3/4 dl sirap
1 1/4 dl socker
1 msk kakao

Lägg allt i en microsäker skål, ställ in i micron utan att röra om
1 minut på full effekt
Ta ut och rör om
Sätt in skålen igen 2-3 minuter
Häll ut smeten på en bakplåtspapperklädd form
Låt stelna i kyl ca 1 timme
Skär i lagom bitar och slå in i små paket av bakplåtspapper/smörgåspapper

Saffransdrömmar

150 g smör
4 dl strösocker
1½  dl matolja
1 påse stött saffran 0,5 g
5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt

Rör socker och smör riktigt poröst
Tillsätt matolja och rör en stund till
Blanda i saffran
Rör ner hjorthornssalt i 1 msk vatten och rör ner i smeten
Tillsätt vetemjöl
Arbeta samman degen
Rulla till små bollar

Grädda i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter

Dagmammans pepparkaksdeg


3 dl sirap
½ kg farin
½ kg margarin

Smält ihop ikastrull, låt svalna

Blanda sedan i
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk nejlika
1 msk bikarbonat
2-3 msk kakao
2 ägg
ca 1kg vetemjöl, degen ska vara lös, bättre att tillsätta mer mjöl
efter att degen vilat i kylskåp 6-12 timmar

Kavla ut och tryck ut kakor eller gör en rulle och skär skivor
Grädda i ugnen

Bountybollar

Blanda 1 påse kokos med 4 dl florsocker
Smält 6 msk smör och blanda i
Blanda även i 6 msk grädde, blanda ihop till en smet
Rulla bollar och lägg i små formar (typ knäck), ställ kallt och låt stelna lite
Smält 200g choklad (ljus eller mörk)doppa bollarna och lägg tillbaka i formarna
Ställ kallt

Pastasallad

500g pasta av valfri sort (3 färgat eller, vit fiber passar jättebra)
1 ask ruccola sallad som man river i lite mindre bitar
10-12 soltorkade tomater (helst lösvikt)
2 små hackade rödlökar
riven parmesan ost att strö över
solrosfrön att strö över

RSS 2.0