Körsbärssaft

Recept på körsbärssaft

1 kg körsbär

3 dl vatten

500 g socker/liter silad saft

Skölj av bären om de är smutsiga. Väg körsbären på hushållsvåg och anpassa vattenmängden. Koka upp vattnet i en stor gryta och lägg sedan i körsbären hela. Koka sedan i ca 10 min .

Ställ upp silställningen över en bunke som tål värme (rostfria degbunkar är väldigt bra - lätta att hålla rena och står stadigt på underlaget) och häll i bärmassan. Låt saften självrinna i ca en halvtimma.

Mät upp den silade saften och räkna ut sockermängden.

Häll upp saften i en helt ren kastrull och koka upp på nytt. Häll i sockret lite i taget under omrörning så att det löser sig. Tag sedan grytan från värmen och låt den stå en liten stund så att ev skum hamnar på ytan. Ta bort skummet med en hålslev och häll sedan upp på rena flaskor eller i burkar, tillslut väl.

Förvara saften svalt i kyl eller frys.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0