Rabarbersaft (recept från Leila Lindholm)
Det blir ca 2 liter färdig saft
Leilas rabarbersaft
Förberedelsetid: 25 min
Färdigt på: 1 tim 25 min
Ingredienser
1 kg rabarber
1.78 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st citron, saften
Gör så här
1. Skär rabarbern i småbitar och koka med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig.
Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
Leilas tips!
4. Servera den gärna iskall med isbitar, garnera med färska jordgubbar eller lime.
Mmmmm vad den lät god. Den ska jag prova göra...har ju oxå massa rabarber :-).
ÅH rabarber saft e så gott! :)
Hej! Vill du vinna ett unikt armband??
Kom in på min sida och kolla :)
Det är enkelt att vara med..
Skriv ditt namn, din bloggs namn, varför du ska vinna
och lägg gärna upp en länk till mig på din egna blogg..
Vill du rösta på mig via länken nedan?? Har 11 platser kvar att klättra innan jag ens har chansen att få gå på BlogAwards.
En av er läsare kommer även att få följa med=)
http://www.tv4.se/1.1173520?i=231
Mvh http://hileasoltun.blogg.se
TÄVLING PÅ BLOGGEN! Kolla in. Något du inte vill missa!
http://Macceej.blogg.se
Hej, om du har en minut över.. (det går jätte fort) skulle du kunna hjälpa mig? Tryck på bilden på Nicklas Hocker (och vänta några sekunder tills du kommer till hans blogg) i mitt senaste inlägg. Det skulle betyda SÅ mycket!<3