Semlor
Semlebullar
ca 15 stycken
100g smör/margarin
1 dl socker
50 g jäst (jag använder torrjäst)
3 dl mjölk
7½-8½ dl vetemjöl
½ tsk hjorthornssalt
Smält smör/margarin och ha i mjölken och värm till jäst temp (torrjäst 45-50 grader)
Blanda alla torra ingredienser
Häll i smör/margarin och mjölk blandningen i torra ingredienserna
Ta inte för mycket mjöl, degen ska vara lite lös
Häll upp degen på mjölat bakbord
Med hjälp av en plastmugg, tar du en liten degklutt med uggen uppochner och
snurrar muggen mot bordsskivan, hårt, då blir bullarna runda och fina
Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter
Grädda 275° ca 5 minuter (varmluft 250° 3-4 minuter)
Minisemlor varmluft 225° 5 minuter (då får jag ut ca 30 stycken)
Kommentarer
Trackback