Risgratäng med kyckling (recept från Kikki)
4 portioner
4 kycklingfiléer i bitar
2 msk smör eller margarin
1 ½ msk Santa Maria Tex Mex Taco bordskrydda
2 dl ris
4 ½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 strimlad röd paprika
1 strimlad purjolök
250 g färska champinjoner i klyftor
2 dl Salsa Hot
1 dl creme fraiche
3 dl riven ost
Stek kycklingen i hälften av margarinet. Krydda med Taco bordskrydda. Bryn purjolöken och champinjonerna i resten av margarinet. Koka riset med buljongtärningen i vattnet i 20 minuter. Blanda i purjo, champinjoner, salsa, creme fraiche och 2 dl riven ost. Varva kyckling och paprika med risblandningen i en eldfast form. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
4 kycklingfiléer i bitar
2 msk smör eller margarin
1 ½ msk Santa Maria Tex Mex Taco bordskrydda
2 dl ris
4 ½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 strimlad röd paprika
1 strimlad purjolök
250 g färska champinjoner i klyftor
2 dl Salsa Hot
1 dl creme fraiche
3 dl riven ost
Stek kycklingen i hälften av margarinet. Krydda med Taco bordskrydda. Bryn purjolöken och champinjonerna i resten av margarinet. Koka riset med buljongtärningen i vattnet i 20 minuter. Blanda i purjo, champinjoner, salsa, creme fraiche och 2 dl riven ost. Varva kyckling och paprika med risblandningen i en eldfast form. Strö över 1 dl riven ost och gratinera i 200 grader ca 20 minuter.
Kommentarer
Postat av: emelie
Mmm, vad gott det låter! Kanske man skulle testa...
Postat av: Patricia i Gårdsrådet
Hej!
Vi är fem ungdomar som bor i Höör, en ort i mellersta Skåne. Vi "jobbar" på vår fritidsgård, Älvkullen, och har nu börjat blogga! I vår blogg kan ni följa om vår pengarinsamling, vad som händer på Älvkullen m.m!
Välkommen in & lämna gärna en liten kommentar! :D
// Gårdsrådet
Trackback