Klassisk gräddtårta
(just denna är fylld med vaniljmousse och jordgubbsmousse)
1 omgång tårtbottnar
Fyllning 1:
- 2 dl mjölk
- 5 msk marsanpulver (för kallvispad vaniljkräm)
- 2 dl liter färska eller frysta bär, t.ex. hallon, blåbär
- ev. lite sylt (t.ex. blåbärsylt, hallonsylt)
- 2 dl vispad grädde
- 3 dl vispgrädde
- säsongens frukt eller bär, t.ex. vindruvor
Lägg den understa bottnen på ett serveringsfat. Gör vaniljkrämen och låt stå i kylskåp 10 minuter. Bred ut krämen på tårtbottnen.
Lägg på nästa botten. Fördela bären jämnt och bred eventuellt över lite sylt. Bred på vispad grädde.
Lägg på nästa botten. Bred runtom på sidorna och resten ovanpå.
Skölj frukt/eller bär och skär ev. i mindre bitar. Fördela dem ovanpå tårtan. Man kan också spritsa grädden om man vill ha en snyggare tårta. Tårtan blir godast om den får stå ½ dygn innan servering så att fyllningarnas smak går in i bottnarna.
Kommentarer
Trackback