Chokladrulltårta utan ägg
Ingredienser Rulltårtan
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
2 msk kakao
50 g mjölkfritt margarin
2 dl solhavre/mjölk
Blanda samman alla torra ingredienserna.
smält sedan margarinet och häll i solhavre och margarin, rör om tills det blir en slät smet.
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna.
Grädda i ugn 250 grader, ca 5 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen, strö lite socker över kakan och sedan stjälper du upp på papper.
Låt sedan kakan kallna.
Smörkräm
100 g mjölkfritt margarin/sojafritt margarin
1 1/2 dl florsocker
1 msk vatten
2 tsk vanillinsocker
Rör matfettet till fyllningen smidigt. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör krämen poröst. Lägg fyllningen över kakan och rulla ihop till en rullltårta
Kommentarer
Trackback