Anneli´s Pepparkaksbiscotti

ca 50st

100g smör

2 dl strösocker

rivet skal av 1 apelsin

3 ägg

75g mörk choklad

ca 8 dl vetemjöl ( häll inte i allt på en gång, ca 7 ½ dl)

1 msk pepparkakskrydda

3 tsk bakpulver

 

UGN: 175 grader & 100 grader

 

Gör så här:

Rör smör & socker vitt & poröst. Häll i det rivna apelsinskalet. Ta i äggen ett i taget under omrörning.

 

Hacka chokladen ganska grovt. Blanda mjölet med kryddor, bakpulver & choklad. Häll det i smeten & rör till en slät deg.

 

Dela degen i fyra delar. Rulla till längder som passar plåtens längd.

Lägg två längder på varje plåt.

 

Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min på 175 grader. Ta ut längderna ur ugnen. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar. Grädda ytterligare ca 1 tim eller tills skorporna blir knapriga & genomtorra.

 

 

Ps: De är såååå mumsiga :-). Lovar att man kan inte låta bli att provsmaka.....

 


Kommentarer
Postat av: Paulo

Fin header du hade :)

2009-12-05 @ 21:51:25
URL: http://thatspaulo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0