Anneli´s Pepparkaksbiscotti
ca 50st
100g smör
2 dl strösocker
rivet skal av 1 apelsin
3 ägg
75g mörk choklad
ca 8 dl vetemjöl ( häll inte i allt på en gång, ca 7 ½ dl)
1 msk pepparkakskrydda
3 tsk bakpulver
UGN: 175 grader & 100 grader
Gör så här:
Rör smör & socker vitt & poröst. Häll i det rivna apelsinskalet. Ta i äggen ett i taget under omrörning.
Hacka chokladen ganska grovt. Blanda mjölet med kryddor, bakpulver & choklad. Häll det i smeten & rör till en slät deg.
Dela degen i fyra delar. Rulla till längder som passar plåtens längd.
Lägg två längder på varje plåt.
Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min på 175 grader. Ta ut längderna ur ugnen. Sänk värmen till 100 grader. Skär längderna i sneda bitar. Grädda ytterligare ca 1 tim eller tills skorporna blir knapriga & genomtorra.
Ps: De är såååå mumsiga :-). Lovar att man kan inte låta bli att provsmaka.....
Fin header du hade :)