Sommarsnacks
Deg
50g smör
1, 25 dl vatten
4 msk vetemjöl
¼ tsk salt
2 ägg
Fyllning
30 g riven ost
5 svarta oliver
30 g räkor
3 soltorkade tomater
50g smör
1, 25 dl vatten
4 msk vetemjöl
¼ tsk salt
2 ägg
Fyllning
30 g riven ost
5 svarta oliver
30 g räkor
3 soltorkade tomater
Koka upp vatten, smör och salt och ta av från plattan och rör ner mjölet.
Rör hela tiden tills det blir en jämn smet, medan det står på svag värme.
Ställ därefter till att svalna.
När smeten har svalnat vänds äggen i ett i taget.
Dela degen i 4 delar – en del för varje ingrediens och form.
Fyll muffinsformar med deg och respektive fyllning.
Gräddas i ugn i ca 20 min vid 200°C tills de är gyllene.
Kom ihåg; öppna ej ugnsluckan, eftersom snacksen ”faller ihop”.
Kan serveras varma eller kalla ev med lite dip.
Maträtten kan tillagas i förväg och frysas.
Rör hela tiden tills det blir en jämn smet, medan det står på svag värme.
Ställ därefter till att svalna.
När smeten har svalnat vänds äggen i ett i taget.
Dela degen i 4 delar – en del för varje ingrediens och form.
Fyll muffinsformar med deg och respektive fyllning.
Gräddas i ugn i ca 20 min vid 200°C tills de är gyllene.
Kom ihåg; öppna ej ugnsluckan, eftersom snacksen ”faller ihop”.
Kan serveras varma eller kalla ev med lite dip.
Maträtten kan tillagas i förväg och frysas.
Kommentarer
Trackback