Smörgåstårta med curryröra (recept från Roisin Dubh på fl)
Fyllning (för bred tårta med tre lager):
16 hårdkokta ägg
500 g inlagd hackad gurka (finns färdig på burk)
2,5 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 msk curry (gärna stark)
2 tsk salt
lite svartpeppar
Mosa de hårdkokta äggen (lättast att skiva dem först både på längden och tvären) i en stor bunke. Blanda i resten av ingredienserna.
Tårtan görs med vitt bröd. Jag brukar använda Boalts färdiga smörgåstårtsbotten. I nedersta lagret brer man margarin och ett tjockt lager leverpastej (jag skär med osthyvel). Sedan fyller man på i samma lager med fyllningen så det täcker och sedan samma fyllning i två lager till. Tårtan blir alltså fyra brödlager med fyllning mellan.
Sedan blandar man 2 dl majonnäs och 2 dl gräddfil och kletar på tårtan från topp till tå.
Garnerar gör man ju valfritt men jag brukar slänga på följande:
Rökt skinka
Rostbiff
Räkor
Skivade ägg
Ost
Gurka
Pärltomater
Rädisor
16 hårdkokta ägg
500 g inlagd hackad gurka (finns färdig på burk)
2,5 dl majonnäs
2 dl gräddfil
1 msk curry (gärna stark)
2 tsk salt
lite svartpeppar
Mosa de hårdkokta äggen (lättast att skiva dem först både på längden och tvären) i en stor bunke. Blanda i resten av ingredienserna.
Tårtan görs med vitt bröd. Jag brukar använda Boalts färdiga smörgåstårtsbotten. I nedersta lagret brer man margarin och ett tjockt lager leverpastej (jag skär med osthyvel). Sedan fyller man på i samma lager med fyllningen så det täcker och sedan samma fyllning i två lager till. Tårtan blir alltså fyra brödlager med fyllning mellan.
Sedan blandar man 2 dl majonnäs och 2 dl gräddfil och kletar på tårtan från topp till tå.
Garnerar gör man ju valfritt men jag brukar slänga på följande:
Rökt skinka
Rostbiff
Räkor
Skivade ägg
Ost
Gurka
Pärltomater
Rädisor
Kommentarer
Trackback