Maränger med sommarbär

8-12 personer
Ingredienser:
Maränger:
2 äggvitor
450 g florsocker
2 tsk vinäger
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
300 g blandade sommarbär
5 passionfrukter (kött och saft)
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde, vispad till skum
2 msk vaniljsocker

Tillvägagångssätt:
Vispa alla ingredienserna till marängerna till en slät tung smet och dela i två delar.
Gör 10 små kulor, av den första delen, och placera dem med passande avstånd i en rund silikonform,
låt kulan i mitten vara den minsta.
Sätt formen i mikrovågsugn i 4 min och 15 sek vid 650 watt.
Ta ut formen ur mikrovågsugnen och vänd ut marängerna.
Upprepa med den andra delen.
Mosa bär, florsocker och kött och saft från passionsfrukterna.
Rör vaniljsockret i vispgrädden och fördela över den första marängen.
Häll över bärblandningen och avsluta med den andra marängen på toppen.
Dekorera med hela bär.
Servera omgående
Kan även serveras med vaniljglass i mitten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0