Rabarbermuffins
Ingredienser
Portioner: ca 18 små muffinsformar
150 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 150 g rabarber, gärna av lite smalare sort
1/2 msk mjöl att blanda rabarbern med innan man blandar i smeten, då sjunker de inte till botten)
Sätt ugnen på 200 grader varmluft
Rör smör och socker poröst, det går enkelt med elvisp.
Blanda i äggen ett i sänder.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Skär rabarbern i cirka centimeterstora tärningar.
Skaka dem med mjölet.
Vänd ner rabarbern i muffinssmeten.
Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar.
Fyll inte ända upp.
Grädda i cirka 10 minuter i små muffinsformar.
Låt svalna.
Kommentarer
Trackback