Sommarkaka/Lyxkaka/Mosskaka/Sverigekaka.....
175 grader 30-40 minuter (jag hade 30 minuter)
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ner vatten + vetemjöl, bakpulver
Grädda i 2 liters form, låt stå ett par minuter och svalna
Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Koka margarin+mjölk 2 minuter, vispa i vaniljsockret
Dela kakan i 2 delar, ringla ner smeten, hälften på varje botten, lägg ihop och garnera med florsocker
3 ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker vitt och pösigt, rör ner vatten + vetemjöl, bakpulver
Grädda i 2 liters form, låt stå ett par minuter och svalna
Fyllning:
125 g margarin
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
Koka margarin+mjölk 2 minuter, vispa i vaniljsockret
Dela kakan i 2 delar, ringla ner smeten, hälften på varje botten, lägg ihop och garnera med florsocker
Kommentarer
Trackback