Päronmousse

ca 500 g konserverade päron
3dl grädde
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
2½ tsk gelatinpulver
ca 10 droppar Päronessens
Grön färg efter eget tycke

Vispa grädden med socker och vaniljsocker.
Mixa päronen till en slät gegga.
Smält gelatinet med ett par-tre matskedar av pärongeggan.
Tillsätt några droppar (jag hade kanske 9-10 droppar) essens
i den kalla pärongeggan och häll sedan tillbaka den del med gelatin.
Häll i hela geggan i grädden tillsammans med så mycket färg du vill ha och rör ihop moussen.
Blir ganska söt, man kan säkert minska en del på sockret och/eller vaniljsockret om man inte vill ha den fullt så söt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0