Nalle Puh kakor
(här dekorerade med färgad grädde istället för glasyr)
200g smör eller margarin
185 g socker (ca 2 dl)
4 ägg
250g mjöl (4 dl)
2 tsk bakpulver
1 äpple
följande står i receptet men det uteslöt jag
skalet av 1 apelsin
1 dl russin
1 msk mjöl (för att lägga russinen i så att dom inte sjunker till botten på muffinsen)
Sätt ugnen på 200 grader
Rör smör/margarin och socker pösigt
Vispa ihop äggen i en skål häll sakta i smör/socker blandningen, blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
(riv apelsinskalet fint ner i smeten)
Riv äpplet grovt direkt ner i smeten
(blanda russinen med 1 msk mjöl och lägg ner i smeten)
Klicka smeten i formar, fyll till hälften
grädda mitt i ugnen ca 15 minuter
Glasyr
3 dl florsocker
2-3 msk vatten alt. saft från apelsinen
Mät upp florsockret i en liten skål, vispa i vatten lite i taget till bra konsistens, lägg på glasyren med en tesked och strö över hackade nötter eller strössel
Jag gjorde i små aluminium formar och jag fick 50 stycken små muffins, fyllde till hälften i formen men dom sjönk ihop lite när jag tog ut dom ur ugnen.
Nästa gång gjorde jag i bullformar (dubbla) då fick jag ut ca 25 enligt recept fick man ut 15
Istället för äpplet kan man blanda i 1 finriven morot (100g) eller 50 g grovhackad choklad.
Man kan även smaksätta glasyren med 1 msk kakao
Kommentarer
Trackback