Morotsmuffins/Morotskaka
(receptet går att halvera)
Detta behöver du
4 ägg
2 ¼ dl rapsolja
6 dl rivna morötter
4 ½ dl vitt mjöl
4 ½ dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 tsk kanel
Glasyr
100g philadelphiaost
25 g mjukt smör
2 ¼ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Så här gör du:
Sätt ugnen på ca 175°.
Riv morötterna.
Blanda samman ägg, olja och morötter (inget fluff!).
Blanda samman de torra ingredienserna och arbeta sedan ner dem i ägg och morotssmeten.
Häll alltsamman i en smord och mjölad form ca 24-26 cm i diameter eller en långpanna för tunnare variant halvera då tiden i ugnen eller gör som jag i vanliga bullformar i muffinsbläck (ca 30-40 st).
Grädda i ca 60 minuter.
Låt sedan svalna.
Glasyren
Blanda ingredienserna till glasyren till en jämn smet, helst med elvisp.
Bred denna över kakan.
Om man inte har Philadelfiaost/färskost så kommer här
2 alternativa recept som funkar minst lika bra enligt min smak iaf.
alt. frosting
100 gram smör
200 gram florsocker
en äggula
citronsaft efter smak och
ev. rivet citronskal.
Sikta florsockret och blanda med smöret (hellst elvisp).
Lägg sen till äggulan och till sist citronsaft under fortsatt omrörning, och ev. rivet citronskal!
(receptet är hämtat ifrån http://bakalitenkaka-tove.blogspot.com/ )
Kommentarer
Trackback