Blue Berry Hill muffins



240 g vetemjöl (ca 4 dl)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 st äggulor
2 dl blåbär, frysta otinad

Topping
2 st äggvitor
1 dl strösocker    

Dessa muffins är beräknade med stora amerikanska muffinsformar.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.
3. Smält smöret och tillsätt det.

Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten.

Häll upp smeten i stora muffinsformar.

Ta ungefär en msk smet i varje och strö sen lite blåbär,

ta en msk till med smet och strö blåbär överst

(tycker det blir så smetigt med blåbär direkt i smeten)
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

5. Vispa äggvitorna hårt.

Tillsätt strösockret i omgångar, fortsätt vispa till en fast maräng.
Klicka på maräng på varje muffins.
Sikta florsocker över.
Ställ in i ugnen 1-2 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0