Blue Berry Hill muffins
240 g vetemjöl (ca 4 dl)
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 st äggulor
2 dl blåbär, frysta otinad
Topping
2 st äggvitor
1 dl strösocker
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
50 g smält smör
1,5 dl mjölk
2 st äggulor
2 dl blåbär, frysta otinad
Topping
2 st äggvitor
1 dl strösocker
Dessa muffins är beräknade med stora amerikanska muffinsformar.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.
3. Smält smöret och tillsätt det.
Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten.
Häll upp smeten i stora muffinsformar.
Ta ungefär en msk smet i varje och strö sen lite blåbär,
ta en msk till med smet och strö blåbär överst
(tycker det blir så smetigt med blåbär direkt i smeten)
4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
5. Vispa äggvitorna hårt.
Tillsätt strösockret i omgångar, fortsätt vispa till en fast maräng.
Klicka på maräng på varje muffins.
Sikta florsocker över.
Ställ in i ugnen 1-2 minuter.
Klicka på maräng på varje muffins.
Sikta florsocker över.
Ställ in i ugnen 1-2 minuter.
Kommentarer
Trackback