Apelsin och citronkräm
Apelsin- och citronkräm
(Lemoncurd om man använder enbart citroner)
1 citron
1 apelsin
3 ägg
2 dl socker
50 gr smör
Borsta frukten i varmt vatten och torka av den.
Riv av det gula och gulröda på skalet, klyv sedan frukterna och pressa ur saften.
Vispa samman ägg och socker i en skål som tål värme.
Tillsätt skalet och saften.
Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten och vispa tills krämen tjocknat.
Lyft upp skålen rör ner fettet och låt krämen svalna.
(Lemoncurd om man använder enbart citroner)
1 citron
1 apelsin
3 ägg
2 dl socker
50 gr smör
Borsta frukten i varmt vatten och torka av den.
Riv av det gula och gulröda på skalet, klyv sedan frukterna och pressa ur saften.
Vispa samman ägg och socker i en skål som tål värme.
Tillsätt skalet och saften.
Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten och vispa tills krämen tjocknat.
Lyft upp skålen rör ner fettet och låt krämen svalna.
Kommentarer
Trackback