Franskbröd med vallmofrön
2½ dl mjölk
50 g margarin
35 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
uppvispat ägg till pensling
vallmofrön
Smält margarinet, ljumma mjölken och häll i skål.
Smula jästen och rör ner i vätskan.
Tillsätt salt, socker, ägg och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen väl och tillsätt det sista mjölet tills degen har lagom konsistens
Lägg degen i tät behållare och låt jäsa på varmt ställe i ca 45 minuter.
Knåda degen lätt och forma till ett bröd, lägg det i en smord form (avlång) 1½-2 liter
Efterjäs under bakduk ca 30 minuter
Skåra brödet, pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrön
Grädda brödet ca 30 minuter i 200° på nedersta falsen
50 g margarin
35 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
uppvispat ägg till pensling
vallmofrön
Smält margarinet, ljumma mjölken och häll i skål.
Smula jästen och rör ner i vätskan.
Tillsätt salt, socker, ägg och nästan allt vetemjöl.
Arbeta degen väl och tillsätt det sista mjölet tills degen har lagom konsistens
Lägg degen i tät behållare och låt jäsa på varmt ställe i ca 45 minuter.
Knåda degen lätt och forma till ett bröd, lägg det i en smord form (avlång) 1½-2 liter
Efterjäs under bakduk ca 30 minuter
Skåra brödet, pensla med uppvispat ägg och strö vallmofrön
Grädda brödet ca 30 minuter i 200° på nedersta falsen
Kommentarer
Trackback